piątek, 5 lipca 2013
Masło klarowane, ghee. Jak zrobić je w domu?
›
Masło klarowane ma wiele zalet, począwszy od smaku (maślano-orzechowy), poprzez trwałość (spokojnie może stać w lodówce kilka miesięcy i nie...
15 komentarzy:
piątek, 5 kwietnia 2013
Mézes Krémes- torcik węgierski
›
Mézes Krémes znaczy miód i krem. Niedawno szukałam przepisu na to pyszne ciasto, które jadłam w węgierskiej restauracji. W sieci mi się nie ...
7 komentarzy:
wtorek, 26 marca 2013
Krewetki z patelni
›
Krewetki zazwyczaj kojarzą się ludziom z rarytasem, skomplikowanym i trudnym daniem ("Ja nie umiem przyrządzić krewetek!"). Tymcz...
5 komentarzy:
czwartek, 7 lutego 2013
Pierwsze pączki na tłusty czwartek
›
Rok temu odnotowałam, iż na tłusty czwartek cukiernie robią najgorsze pączki, masowo, bo i tak wszystko się sprzeda. Postanowiłam nie kupowa...
4 komentarze:
niedziela, 6 stycznia 2013
Nalewka pomarańczowa
›
Lubicie robić domowe nalewki? Mi to sprawia dużą przyjemność, szczególnie gdy częstuję nimi przyjaciół i słyszę, że czegoś takiego jeszcze n...
3 komentarze:
poniedziałek, 17 grudnia 2012
Pierniczki z lukrem królewskim
›
Pieczenie i lukrowanie pierniczków przed świętami sprawia mi ogromną frajdę. Zazwyczaj część zjadamy, a resztę wieszam na choince oraz rozda...
1 komentarz:
niedziela, 25 listopada 2012
Grzane wino
›
Lubicie grzańca? Ja uwielbiam i nie waham się go użyć, gdy zostanie mi trochę wina, a wieczór jest chłodny i długi. Albo gdy smutno. Albo na...
3 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer