U mnie wydanie z pomidorem, łososiem i serem pleśniowym
Pycha!
Bruschetta z łososiem, pomidorem i gorgonzolą
Składniki (ilość według uznania)
- bagietka
- pomidor
- łosoś wędzony
- kawałek gorgonzoli
- oliwa z oliwek
- świeża bazylia
Bagietkę pokrój pod skosem na kromki i posmaruj każdą oliwą. Pomidora sparz wrzątkiem i obierz ze skórki a następnie pokrój w kostkę. Łososia pokrój w paski. Ułóż pomidora i łososia na kromeczkach, posyp pokruszoną gorgonzolą i bazylią. Piecz przez 10 minut.
Prawdziwa poezja smaków :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam bruschetta :) Czasami robię szybszą wersję- chleb opiekam w tosterze i smakuję oliwą z przyprawami, na to nakładam jakiś farsz. Nie ujmuje to im smaku, a można coś zjeść na prawdę "w biegu"
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie :)
Ten komentarz został usunięty przez autora.
UsuńJa też lubię bruschett-ę i robię ją w podobny sposób przy użyciu tostera https://duka.com/pl/agd/tostery. Według mnie idealnym dodatkiem do bruschetty-y są pomidory oraz pleśniowe sery. Taki posiłek podaję sobie często na śniadanie lub gdy chcę przygotować coś dobrego na szybko.
UsuńTo nie jest bruschetta, lecz crostini - ma znaczenie rodzaj użytego pieczywa. Jak sama napisałaś, bruschettę robi się z chleba.
OdpowiedzUsuńApetyczny blog, będę zaglądać! :)
OdpowiedzUsuńChcę to jeść, już teraz, natychmiast! Wszystkie smaki, które tu są uwielbiam, w szczególności, gdy występują w sowim towarzystwie:)
OdpowiedzUsuń