Moja dzisiejsza propozycja to pasta z soczewicy i tuńczyka z dodatkiem czarnych oliwek. Może nie jest zbyt ładna, ale zapewniam że smakuje doskonale :)
Pasta z soczewicy i tuńczyka
Składniki na 2 porcje:
- 2 garści zielonej soczewicy
- pół puszki tuńczyka w kawałkach
- ząbek czosnku
- 6 czarnych oliwek
- pół łyżeczki musztardy
- pół łyżeczki majonezu
Soczewicę ugotuj w osolonej wodzie do miękkości, wystudź. Zmiksuj dokładnie z resztą składników.
Pasta bardzo dobrze komponuje się z grzankami z pieczywa na zakwasie :)
nigdy takiej nie robiłam,ale lubię twoje przepisy, więc chętnie spróbuję.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana ;)
Pasty na kanapki to swietna alternatywa dla standardowej kombinacji sera i wedliny :)
OdpowiedzUsuńBardzo zachęcająca :) Poproszę.
OdpowiedzUsuń