Przez miniony rok:
- blog odwiedziło przeszło 100 tysięcy internautów,
- 60 osób aktywnie go obserwuje
- 71 osób polubiło stronę Lubię Smakołyki na Facebooku
- umieściłam 91 postów (średnio niecałe 2 wpisy na tydzień)
- skomentowaliście posty 570 razy
Dodam jeszcze że najpopularniejszym przepisem okazał się Zapiekany ryż z jabłkami- przeczytało go ponad 27,5 tysiąca internautów :)
Na drugim miejscu znajduje się moje Ciasto z makiem i jabłkami, obejrzane przeszło 10 tysięcy razy.
Również w środę rozpoczęłam dietę redukcyjną, coby z tych moich wylanych potów na siłowni coś wyniknęło ;) Dlatego też zamiast urodzinowego tortu proponuję beziki z dodatkiem wiórków kokosowych i mielonych migdałów. U mnie bezcukrowe- jeżeli chcecie, możecie zastąpić słodzik cukrem, najlepiej waniliowym.
Prawdopodobnie możecie się teraz spodziewać więcej przepisów na "lekkie" dania ;)
Bezy migdałowo-kokosowe
Składniki na ok 14 niewielkich sztuk
- 2 białka
- szczypta soli
- 10 rozgniecionych tabletek słodzika lub ok. 70g cukru (do smaku)
- 20g wiórków kokosowych
- 40g mielonych migdałów
- odrobina ekstraktu waniliowego (pomiń, jeżeli dodajesz cukier z wanilią)
Białko ubij z solą na sztywną pianę pod koniec ubijania dodaj słodzik (cukier). Do piany dodaj kokos, ekstrakt oraz zmielone migdały, wymieszaj delikatnie, aby piana nie opadła, a następnie łyżeczką nakładaj niewielkie porcje na płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 130°C i piecz przez 25-30 minut.
Pyszne do kawy! :)
Gratuluję bardzo serdecznie:-)
OdpowiedzUsuńObserwator 61 wita na roczek bloga:-)
A bezy pyszne:-)
Dziękuję :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie beziki, ale jeszcze nigdy sama nie próbowałam zrobić;)
OdpowiedzUsuńGratuluję;)
A.
Gratuluję pierwszych urodzin bloga i życzę kolejnych smakowitych blogowych lat! :)
OdpowiedzUsuńWylane poty na siłowni - brzmi bardzo znajomo, chyba to ciasteczka w sam raz dla mnie! Wyglądają lekko i smakowicie:)
Statystyki prezentują się imponująco! ...a bezy smakowicie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy, A. M. i Bru.
Wspaniałe te bezy ....uwielbiam ten rodzaj słodkości:) nawet jeśli są bez cukru:) ....i wszystkiego dobrego na kolejne lata blogowania życzę:)
OdpowiedzUsuńdla takich przepisow warto ;)
OdpowiedzUsuńsmacznego blogowania i gratulacje :)
OdpowiedzUsuń