Gorąco polecam!
Kurczak z fasolką szparagową i orzechami włoskimi
Składniki na 2 porcje:
- opakowanie mrożonej zielonej fasolki szparagowej
- 300g piersi z kurczaka
- garść posiekanych orzechów włoskich
- plasterek sera topionego lub pokrojony w cienkie plastry kawałek sera camembert
- pieprz ziołowy
- czosnek granulowany
- sól
- łyżka oliwy
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.
Kurczaka pokrój w kostkę, wrzuć na rozgrzany tłuszcz, dopraw solą, czosnkiem i pieprzem ziołowym. Podsmaż na złoto. Dodaj posiekane orzechy i lekko je podrumień a następnie wrzuć fasolkę i wszystko wymieszaj. Dopraw czosnkiem i pieprzem ziołowym. Dodaj serek*, i cały czas mieszając poczekaj, aż się rozpuści.
Ja zjadam to danie solo, ale można z makaronem, ryżem lub ziemniakami.
*Serka nie powinno być dużo, ma nadać tylko fajny posmak. A co do przypraw- zrobiłam kiedyś ze świeżym czosnkiem, zamiast sera topionego dodałam żółty....i cóż...to nie to samo ;)
zajebiste-wykurwiste.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
polski Orlando Blum
Jakoś ten komentarz wyżej tu nie pasuje...
OdpowiedzUsuńDanie wygląda niezwykle ciekawie i smacznie.
Pozdrawiam!
No nie pasuje... a danie polecam!
OdpowiedzUsuńOrlando, lol :D
Jestem bardzo na tak:) czasem już nie wiem, co na obiad, a może po prostu to samo w innym wydaniu?:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńLubię takie dania. Jeżeli w jakimś wytrawnym daniu widzę orzechy, to to jest taki szczegół, który często zwraca moją uwagę, bo je uwielbiam we wszystkim praktycznie... :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie wcinam :) Przepyszne, faktycznie Camembert zaostrza smaczek , mniaaam ;)
OdpowiedzUsuńZrobiłam wczoraj na obiad i było naprawdę pyszne! orzechy i camembert pasują idealnie, powtórzę nie raz :))
OdpowiedzUsuń